e-mail: Кадър: БТВЗам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов смята, че

...
e-mail: Кадър: БТВЗам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов смята, че
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Служебният кабинет трябваше да действа по-добре за енергийната криза. Да се приемат и хората с антитела

e-mail: 

Кадър: БТВ

Зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов счита, че служебното държавно управление е можело да работи по-добре за енергийната рецесия.

" Като приказваме за енергийната рецесия несъмнено служебното държавно управление можеше да работи по-добре, можеше да работи още преди месец и половина. Не знам за какво бе тази несигурност. Те се оправдават с това, че няма парламент, само че истината е, че всички пълномощия, които има изпълнителната власт, те разполагат с тях. АЕЦ " Козлодуй " е държавно, КЕВР е държавно, Министерството на енергетиката е държавно. Вкараха страната в обстановка, в която идващия парламент, дай Боже да има подобен, той би трябвало да прави такива ограничения. Но той ще стартира работа в най-хубавия случай през декември. Дотогава страната остава на автопилот и на спекулативни цени на тока. Което е безсрамие, тъй като от една страна ще се усили инфлацията, работодателите стартират да издишат, ще има затваряне на бизнеси, то има към този момент такива. Това са повече безработни. Отделно ЕРП-тата натрупат чудовищни загуби, защото поради една разпоредба на ГЕРБ, които се вършат на луди, те са длъжни да купуват на свободния пазар. Те натрупат милиони загуби ", сподели Йорданов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Колкото до здравната рецесия, доста специалисти, в това число нашите, твърдяха че би трябвало да се подходи по различен метод, т.е. да има по една инфекциозна болница в град. Болница, която да поема коронавирус болните, а не както е сега да бъдат разхвърляни в доста лечебни заведения, с малко кревати и малко експерти. А и болница, в която има коронавирус поделение, се блокират другите действия. Зеленият документ е една може би практична концепция, осъществена по много неблаговиден метод, съгласно мен. Зеленият документ беше фиктивен за пътешестване сред страните, а не за достъп до работа. Това му беше задачата. Много страни взеха да го вкарват като достъп до някакви публични места, в това число до работа. Там имунизацията на популацията е към 80 %, а в България е тъкмо противоположното. Ако минете през мол, ще видите, че вътре има 30 индивида, които играят на криеница. А тези, които държат магазините, заплащат наеми и държат служащи. Как да се устоят от 20 % имунизирани? Тук има едно доста безогледно решение. Защо да речем не се одобряват антителата като доказателство за преболедуване? Има извънредно доста недомислици ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР